top of page

CV for Palle Windfeldt

Akvarel Brush 16
Palle Windfeldt guitar

Han starter som syvårig med at spille sammen med sin far – Klaus Windfeldt. Fra 1986-´99 spiller han med bandet “Trio Confetti”, hvis repertoire spænder fra sigøjnerjazz til rumænsk mavedans. Trioen samarbejder i ´95 med historiefortælleren Rune T. Kidde.

I 1987 starter han sammen med 4 andre fusionsorkestret “Bagdad Dagblad”. Orkestret spiller udelukkende egne kompositioner, og har ved flere lejligheder udvidet besætningen med strygere og blæsere. Orkesteret har omfattende turnevirksomhed, spiller bl.a på Roskildefestivalen, har flere TV optrædender og modtager i ´89 “Holstebro Kommunes musikpris”.

I 1990 får han, som en del af sin uddannelse ved det rytmiske musikkonservatorium, mulighed for at studere tango i Buenos Aires i 3 måneder. Det resulterer i : “Tango Orkestret”, der bl.a. har spillet i Rom, Perugia, Færøerne, Berlin, Bruxelles, Stockholm, Hong Kong, på Molde Jazzfestival, på Roskildefestivalen og i Tivolis koncertsal. Desuden har de arrangeret og indspillet musikken til tegnefilmen “Jungledyret Hugo”, og komponeret og indspillet musikken til filmen ”Motello” Modtagere af “Trommens Musikpris” 1996 Indspiller med den Argentinske bandoneon spiller og komponist Marcelo Nisinman CD`en ”Tango”.

“Snajer / Windfeldt Guitarduo”- en guitarduo med den argentinske musiker Ernesto Snajer. Duoen har turneret i både Danmark, Argentina, Brasilien, Holland, Belgien og Frankrig og har vakt så stor begejstring hos den brasilianske musiker Egberto Gismonti, at han har udgivet deres tredie CD på selskabet ECM.

I 94 – 02 underviser han som timelærer på det Rytmiske Musikkonservatorium, hvor han underviser i sologuitar og sammenspil.

Samme år danner han med Hans Ulrik, Kaare Munkholm og Sille Grønberg kvartetten “Wombat”, som siden turnerede flittigt i Danmark indtil `99. Kvartetten spillede udelukkende egne kompositioner. Modtagere af ”Dansk Tonekunstner forenings pris 1998”.

Fra ´99 – ´03 underviser han som timelærer i guitar på det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

I 1998 dannes trioen “Djanzz” med Carl Quist Møller og Sille Grønberg. Trioen turnerer i Kina, Estland, Frankrig og Danmark rundt og spiller mere end 800 koncerter for børn. Producerer og opfører teaterforestillingen “Elefantens Slatne Snabel” på Anemoneteatret. Desuden spiller orkestret i kvartetform også mange koncerter for voksne.

Fra ´09 spiller han med i bandet “Lydland” et interaktivt band der med publikum i centrum skaber musik på stedet.

´10 – Skriver  og indspiller han musikken til DR Ramasjangs TV børnetime “Rosa fra Rouladegade” sammen med Sille Grønberg. Bandet turnerer landet rundt og spiller koncerter.

Indspiller i 2011 CD´en til bogen “Børnesalmebogen” for forlaget Bolden. Spiller herefter koncerter med duoen “Salmeswing“.

´13 Udvikler i samarbejde med Det Kongelige Teater syng-med-koncerten “De tre Musikterer” for børn, der blander klassisk og jazz. Turnerer med denne koncert og spiller over 150 skolekoncerter.

´15 Udgiver den internationale CD “Hey Baby” og turnerer i ind og udland med Sille Grønberg og duoen "Sille & Palle".

´23 Komponerer og indspiller musikken til DR Minisjangs TV børnetime “Lille Tut” sammen med Sille Grønberg.

Serien i 26 afsnit er desuden solgt til svensk, norsk, islandsk og finsk TV. 

​´23 - Spiller 5 interaktive koncerter for skolebørn med Aalborg Symfoniorkester.

Andre projekter:
Medarrangør og musiker på DR Ramasjangs jule-CD 2011
Indspiller i 2011 costumized musik til Hotel Guldsmeden
Indspiller i 2009 CD´en til bogen ”Den store julesangbog for børn” for Bogbryggeriet
Indspiller i 2006 3 CD/billedbøger for Bogbryggeriet
Indspiller i 2003 CD´en til bogen ”Den lille Ole – og andre godnatsange for børn” for forlaget Carlsen

bottom of page